literatuur

Online leren bij de bieb

De Bibliotheek biedt een toegankelijk aanbod van cursussen over computer, internet en digitale diensten. Om te kunnen meedoen in de samenleving, is basiskennis van de digitale wereld onmisbaar. Vanwege corona begint de Bibliotheek Salland nu met een nieuwe, online cursusvorm.

Elke cursus kent een vaste, wekelijkse online sessie. Deelnemers loggen in via een videobelservice, bijvoorbeeld Skype of Zoom. Vanuit de Bibliotheek kunnen ze hulp krijgen bij de eerste keer inloggen.

Bij deze sessie is ook de docent van de cursus aanwezig, die uitleg geeft, dingen voordoet en alle vragen beantwoordt. Het is daarnaast dé gelegenheid voor deelnemers om elkaar te ontmoeten. ‘Alleen het kopje koffie moet je nu zelf verzorgen’, zegt Froukje Weber, die vanuit de Bibliotheek Salland de cursussen organiseert. ‘Voor deelnemers is een cursus natuurlijk vooral een kans om te leren, maar zeker ook een gelegenheid om mensen te ontmoeten. Nu we in de bieb geen cursussen kunnen houden, is dit een prachtig alternatief.’

Cursisten kunnen in hun eigen tempo de digitale lesstof doornemen. Froukje Weber: ‘Hierdoor komen er bij elke cursus voortdurend plekken vrij en hoef je meestal niet lang te wachten voordat je kunt beginnen.’

Vanaf deze week starten er vier cursussen: Windows 10, Fotoboek maken, Klik&Tik Veilig Online, en Werken met de digitale overheid. Bibliotheek Salland biedt deze cursussen gratis aan. Juist in deze lastige tijd wil de Bibliotheek mensen de gelegenheid bieden om digitale vaardigheden op te doen.

Zie voor meer informatie www.bibliotheeksalland.nl