cultuur

Meerdere onverharde wegen leiden naar Rome

Een artikel over hoe je met een vlotte pen en een kop vol kennis veel gemakkelijker iets voor elkaar krijgt.
Student Robin Meindertsma maakte een lijst van fondsen om subsidie te kunnen vragen voor zijn brassband. Een muziekvereniging is nou eenmaal geen bedrijf dat winst maakt en beschikt over grote sommen met geld. Het houdt zichzelf draaiende door de inzet van vrijwilligers met een gedeelde hobby. Maar soms is er toch extra geld nodig, voor kostuums, instrumenten of speciale projecten.
Hij sprak er over met andere verenigingen. En concludeerde al snel dat als je eindelijk weet waar je terecht kunt voor een geldvraag, er nog een heleboel werk is om te verzetten. Behalve veel tijd is er ook kennis nodig.
Lees het hele verhaal hier.

Dit verhaal is een onderdeel van een onderzoek van studenten journalistiek in opdracht van de School voor Journalistiek in Zwolle met ondersteuning van Stichting Stimuland.