cultuur

Niet alle wegen leiden naar de Randstad

Succesvol worden als kunstenaar, dat is zo makkelijk nog niet. Maar een klein deel van de professioneel kunstenaars in Nederland kan rondkomen van hun ambacht. Degene die dat niet kunnen, werken veelal naast hun kunstenaarschap, bijvoorbeeld als docent of postbode. Daarnaast verdient een groot deel van hen onder het modale inkomen. Regelingen die kunstenaars ooit hielpen met rondkomen, zijn in de afgelopen jaren verdwenen. En het loopt met de subsidies ook niet altijd even soepel. Succes behalen, vooral als kunstenaar, is natuurlijk niet iets wat je enkel moet willen definiëren in bedragen en cijfers, maar overal zit een prijskaartje aan.
Student Marijn Helms sprak erover met kunstschilder Maya Wildevuur,  kunstenaar en fotograaf Patricia van de Camp en  beeldhouwer Wessel Bezemer.

Lees het hele verhaal hier.

Dit verhaal is een onderdeel van een onderzoek van studenten journalistiek in opdracht van de School voor Journalistiek in Zwolle met ondersteuning van Stichting Stimuland.