cultuur

Subsidie aanvragen is ook een kunst

Het aanvragen van subsidie is geen makkie. Veel podiumkunst-gezelschappen in Nederland maken gebruik van de culturele subsidiepot van de overheid. Hierdoor krijgen ze te maken met een zakelijk en ingewikkeld proces dat niet in hun vakgebied ligt. Mede door opstapeling van verschillende subsidiesystemen, is het aanvragen van subsidie een tijdrovende en soms ingewikkelde opgave. Het proces lijkt inmiddels meer op het voeren van financieel en zakelijk management. Terwijl het bedoeld is als hulpmiddel om artistiek leiders en podiumkunstgezelschappen te ondersteunen in het uitvoeren en creëren van hun kunst.
Door Sigrid van der Meij.

Lees het hele verhaal  hier.

Dit verhaal is een onderdeel van een onderzoek van studenten journalistiek in opdracht van de School voor Journalistiek in Zwolle met ondersteuning van Stichting Stimuland.