cultuur

‘Gaan we vechten, of leggen we ons erbij neer?’

Als het doek van overheidssubsidies valt
Meerjarige subsidies zijn belangrijk voor culturele instellingen om hun voortbestaan te garanderen. Wat gebeurt er zodra instellingen niet meer in aanmerking komen voor meerjarige subsidie? Welke opties zijn er dan nog?
Voor veel culturele instellingen die afhankelijk zijn van meerjarige subsidie is het in spanning wachten op de bekendmaking van de subsidies een bekende situatie. De toezegging van meerjarige subsidie is een cruciaal moment en betekent soms erop of eronder. Maar hoe rampzalig is het niet krijgen van die meerjarige subsidie nou eigenlijk?
Door Amber Buwalda.

Lees het hele verhaal hier.

Dit verhaal is een onderdeel van een onderzoek van studenten journalistiek in opdracht van de School voor Journalistiek in Zwolle met ondersteuning van Stichting Stimuland.